Algemene voorwaarden

Hoofdstuk A

A1 Martijn Eco reizen verkoopt Eco actieve en of verblijf reispakketten naar o.a. Bonaire voor mountainbike tours en hike. en eco actieve/ verblijf reispakketten over de grens.  De specifieke voorwaarden en regelingen voor een vakantie die je boekt bij Martijn Eco Travel, hangen af van de type vakantie die je direct bij ons boekt en of van de voorwaarden van onze partner waarmee wij samen reispakketactiviteiten verzorgen.

Bij reservering van een reis of reisproduct bij of via Martijn Eco Travel, gaat u akkoord met voorwaarden van Martijn Eco Travel. Neem aub de voorwaarden goed door.

A 2 Ons bedrijf en lokatie

Wij werken vooral als OTA, online travel agent en zijn voor u de boeker. Wij geven passend reisadvies en leggen voor u de boeking vast bij de dienstverleners, hotels en activiteiten aanbieders, waarmee wij samenwerken.  Ook kunt u rekenen op nazorg. Wij verkopen dus onze EIGEN REIZEN en maken een pakket met de geleverde diensten van dienstverleners.

Mocht u liever persoonlijk contact willen, dan kunt u ons bezoeken tijdens één van onze wekelijkse contactmomenten in deze steden:
Utrecht, Beverwijk, Hilversum en Amsterdam. Wij komen ook op afspraak bij u langs.

A 3 Onze samenwerkende relaties

Wanneer u met ons een reis of tour bij één van onze relaties boekt, dan gaat u een contract op het gebied van reizen met ons aan en of met één van deze relaties aan. De betrokken reisorganisator of reis productverlener is verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van het reiscontract of reisdienst. Bij een pakketreis overeenkomst zijn voorwaarden van toepassing. Zo zijn de aanvullende voorwaarden van de betrokken reisdienstverlener (zoals van een luchtvaartmaatschappij) uiteraard ook van toepassing op uw boeking.

1 / 12

Wanneer wij bij uw boeking niet optreden als uw tussenpersoon, maar als uw reisorganisator dan vermelden wij dit van te voren tijdens de boeking en op de boekingsbevestiging. U gaat dan een reisovereenkomst aan met ons en wij zijn verantwoordelijk als reisorganisator.  Onze voorwaarden zijn van toepassing, zo ook de aanvullende voorwaarden van de betrokken uitvoerende reisdienstverlener(s).

A 4 Geheimhouding AVG Privacy wet

Wij hebben uw gegevens nodig, voor het verzorgen van uw boeking. Wij behandelen deze met grote zorg. Wij verstrekken uw gegevens alleen aan derden of reisdienstverleners in het kader van de uitvoering van diensten die uw reis nodig heeft.
A5 Wanneer u bekend maakt dat uw gezondheidstoestand en/of uw mogelijke behoefte aan medische bijstand van invloed kunnen zijn op de uitvoering van de reis dan geven wij deze gegevens door aan de betrokken reisdienstverlener(s).

U kunt dit aan ons doorgeven, wanneer u dit liever niet wil. Ook kunt u een eerder verleende toestemming intrekken. Martijn Eco Travel is niet aansprakelijk voor een niet adequate uitvoering van de diensten doordat uw gegevens ontbreken.

 

A6 GGTO
Martijn Eco Travel is aangesloten bij GGTO,en voldoet hiermee aan de wettelijk verplichte garantiestelling. GGTO is een door de Autoriteit Consument en Markt erkende garantiestelling voor reisorganisatie. Hier vindt u ons terug bij GGTO

Bij financieel onvermogen zijn reisorganisaties uit Europa verzekerd met voorwaarden die vallen onder Europese wetgeving op hetzelfde niveau als het Nederlandse GTTO.
Buitenlandse tourpartners
Op de uitvoering van de reis zijn voorwaarden van de betreffende buitenlandse tourorganisatie van toepassing. Wanneer het een buitenlandse reisorganisatie is, zijn wij verantwoordelijk voor het totale pakket.  Is er een calamiteit dan is het advies van de buitenlandse overheid bij de plaats van de calamiteit leidend en hier moet de tourorganisatie en wij ons aan houden.

 

2 / 12

A 7 Uw Boeking

Bemiddelings- en servicekosten

Wij brengen voor onze dienstverlening een vast bedrag in rekening. Voor het maken van een boeking hanteren wij bemiddelingskosten en ook voor extra service, zoals het regelen van een visum of een stoelreservering.

A 8 Onze tarieven

Wij werken met flexibele tarieven. Wij leggen niet voor een lang seizoen een tarief vast. Dit betekent dat de reissom per dag kan wijzigen. De vraag naar een bepaalde bestemming en de beschikbaarheid beïnvloeden de prijs.

A 9 Verzekeringen

Een reis- en annuleringsverzekering en een omboekverzekering dient u af te sluiten. Dit valt onder uw verantwoordelijkheid.

Mocht u ziek worden of door bepaalde redenen de reis moeten annuleren, dan komt zo’n verzekering goed uit. `doordat ziektekostenverzekeringen niet voldoende dekken, is ook een reisverzekering noodzakelijk. Ziekenhuisbezoek in het buitenland tijdens uw reis en of wanneer u uw spullen kwijtraakt/ beroving worden door deze verzekering gedekt. Bij calamiteiten kunt u dankzij uw omboekverzekering uw reis omboeken binnen de reisvoorwaarden.

Een aanvullende verzekering kan soms een vereiste zijn bij sommige reizen. Een European Health Insurance Card kunt u aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

 

A10 Uw belangrijke informatie vóór de boeking

Heeft u een lichamelijke en/of geestelijke beperking die risico’s voor u zelf of de andere reizigers extra beperkingen, gevaar en risico’s met zich meebrengt (denk hierbij aan passagiers en/of bemanning) dan dient u dit vóór de reis aan ons te melden.

A 11 Gezondheidsbeperking

Bent u beperkt in uw mobiliteit?meld dit aub aan ons. Wij vertellen u graag of uw verblijfplaats geschikt is voor reizigers die beperkt mobiel zijn en zoeken uit of een reis aan uw voorwaarden voldoet.

A 12 Gips

Wanneer u een lichaamsdeel in gesloten gips heeft, dan mag u alleen vliegen als u een medische verklaring heeft die niet ouder is dan 7 dagen voor de vlucht is uitgegeven. De gips in een drukcabine moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden staan in uw verklaring. Check met uw vliegmaatschappij wat de voorwaarden zijn.

A 13 Inentingen
Voor inentingen of vaccinaties geldt dat u dit zelf dient na te gaan bij hiervoor erkende instellingen, of deze voor u nodig zijn op uw vakantie-lokatie.

 

3/12

A 14 Zwanger

Voordat u een reis boekt, check met uw specialist of huisarts of u mag reizen en of de bestemming van uw keuze geen problemen vormt voor uw zwangerschap. Hiervoor bent u zelf verantwoordelijk, voordat u een reis boekt. Check altijd wat de voorwaarden zijn bij de betrokken luchtvaart- of cruise maatschappij, voor reizen tijdens een zwangerschap. Voorwaarden verschillen flink bij luchvaartmaatschappijen. Een verklaring van de dokter moet actueel zijn. Meld in uw verklaring of er sprake is van complicatie en of u meer dan 1 baby verwacht.

A 15 Medicijngebruik

Wij adviseren u om de in te nemen of de te gebruiken medicijnen in een handbagage mee te nemen. Voor sommige medicijnen geldt een medische verklaring voor bepaalde landen. Informeer hier goed naar bij uw huisarts/ specialist of apotheek.

A 16 Uw voorkeuren
U kunt uw voorkeuren bij ons kenbaar maken tijdens of voordat u uw reis boekt. Denk hierbij aan het soort bed, type accommodatie, kamers naast elkaar. Wij melden uw voorkeur, maar dat is nooit een garantie. De lokatie bepaalt uiteindelijk op basis van beschikbaarheid, hoe zij dit voor u kunnen oplossen. Een essentie voor een aangepaste kamer voor reizigers met een beperking kan worden ingediend.
De reisorganisatie zal zijn best doen om u tegemoet te komen hierin. Hiervoor worden er kosten in rekening gebracht.

A 17 Vervoer
Vervoer is meestal inclusief (ophaalservice van vliegveld naar de accommodatie, of ophaalservice van een hotel naar een activiteitenlocatie) Wanneer vervoer op andere wijze plaatsvindt, oa met een trein naar een wandellocatie of naar startpunt trektocht, dan wordt dit heel duidelijk vermeld bij het aanbod. Op de boekingsbevestiging staat altijd vermeld of er wel of geen vervoer bij uw reis is inbegrepen. Als vervoer niet inclusief is, kunnen vervoer of een huurauto worden bijgeboekt.

A 18 Paspoort en visumplicht

De verplichte paspoort- en visum-eis in het land van de bestemming ontvangt u bij het boeken van een reis. De nodige aanvullende informatie inwinnen bij autoriteiten over paspoorten en visum en eventuele transit visa, vallen volledig onder uw eigen verantwoordelijkheid. Tijdig voor vertrek, dien tu na te gaan of de eerder verkregen informatie ondertussen wel of niet is gewijzigd, dit  valt ook onder uw verantwoordelijkheid. Voor alle nationaliteiten geldt om zelf contact te zoeken met de autoriteiten van de bestemming waar u naar toe gaat.

A 19 Visum
Een visum is nodig in sommige landen zoals: China, Rusland en Turkije. Na uw betaling van service- en visumkosten kunnen wij het ook voor u verzorgen.

 

4 / 12

A 20 Naam op vliegticket

Uw naam op uw vliegticket moet precies vermeld worden zoals deze in uw paspoort staat omschreven. U kunt geweigerd worden om aan boord te gaan van een vliegtuig of van een bus of van een boot, als de namen niet overeen komen

A 21 Minderjarigen

Kinderen die alleen, met één ouder, of met andere personen dan de ouders (bijvoorbeeld grootouders) naar het buitenland reizen, moeten in het bezit zijn van aanvullende reisdocumenten. Deze aanvullende informatie is nodig om aan te tonen dat personen die het gezag over het kind hebben, hiervoor toestemming hebben gegeven. Zie Rijksoverheid hoe u deze informatie dient te vermelden.

A 22 Aanvraagboeking

Dit betreft een boeking die op een later tijdstip al dan niet wordt bevestigd door Martijn Eco Travel. De boeking is echter bindend als de aanvraag door Martijn Eco Travel bevestigd wordt. Tussen moment van aanvraag en eventuele bevestiging door de reisorganisatie kan men geen andere boeking plaatsen. De aanvraag wordt beschouwd als een normale boeking met een geldende (aan-)betalingsprocedure.

A 23 Bagageregeling

Automatisch bagage laten plaatsen in het ruim is niet meer standaard. Meer vliegmaatschappijen kiezen ervoor om bagageruim als betaalde optie aan een ticket toe te voegen.

A 24 Betaling en annuleringsvoorwaarden

Wij passen hier de voorwaarden toe van de reisorganisatie waar wij uw reis boeken of vastleggen, indien wij voor u bij een partner reisorganisatie boeken. De voorwaarden hiervoor melden zij aan u. Boekt u een reis die wij zelf organiseren (bijvoorbeeld trek/wandeltocht in Nederland) dan gelden de volgende voorwaarden:

Wij melden bij elke boeking tijdig de voorwaarden voor annuleringen en wijzigingen.

A 25 Servicekosten bij wijzigen of annuleren

Wij brengen naast de door de reisorganisatie of dienstverlener in rekening gebrachte annulering of wijzigingskosten een bedrag in rekening om de wijziging of annulering te realiseren.
2. Wanneer een overeenkomst wordt geannuleerd, zijn voor iedere reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten, aan de reisorganisator annuleringskosten (per persoon) verschuldigd:

A25 -b Onze annuleringsvoorwaarden:

– Uw annulering tot 42ste dag voor vertrekdag (exclusief): de aanbetaling ad 15% van de reissom;
– uw annulering vanaf 42ste dag tot aan de 28ste dag (inclusief) voor vertrekdag: 35% van de reissom;

– uw annulering vanaf 28ste dag tot aan de 21ste dag (inclusief) voor vertrekdag : 40% van de reissom;

– uw annulering vanaf 21ste dag tot aan de 14e dag (inclusief) voor vertrekdag : 50% van de reissom;
– uw annulering vanaf 14e dag tot aan de 5e dag (inclusief) voor vertrekdag: 75% van de reissom;
– uw annulering vanaf de 5e dag tot aan de vertrekdag (exclusief): 90% van de reissom;
– uw annulering op de vertrekdag of later: 100% van de reissom

5/12

A 26 Reisbescheiden

Na de bevestiging ontvangt u informatie over het moment/ datum wanneer u en op welke manier u al uw reisdocumenten ontvangt.
De reisorganisator meldt de boekingsbevestiging op welk tijdstip en op welke wijze u de reisbescheiden ontvangt. Wanneer u 5 werkdagen voor vertrek nog geen reisbescheiden heeft ontvangen, dan dient u dit direct aan ons te melden.

A 27 Reisdagen en vlucht

In hele dagen wordt de reisduur aangegeven dit is inclusief de dagen die u onderweg bent. De vlucht en vliegschema binnen een pakketreis zijn altijd onder voorbehoud van een wijziging. Een vertrektijd die u heeft ontvangen in uw bevestiging, kan wijzigen.

A 28 Op tijd aanwezig op luchthaven voor vertrek

Op tijd inchecken bij een luchtvaartmaatschappij valt onder uw eigen verantwoordelijkheid. Het is mogelijk om bij een aantal luchtvaartmaatschappijen vooraf online in te checken. Op de betreffende website van de luchtvaartmaatschappij is deze informatie te vinden. Wees tijdig op de luchthaven. Gaat u naar een Europese bestemming dan dient u minimaal 2 uur voor vertrek op de luchthaven te zijn. Voor een bestemming buiten Europa geven wij het advies om minimaal 3 uur voor vertrek op de luchthaven te zijn.

A 29 Betaalmiddelen

Check altijd of u de juiste betaalmiddelen zoals bankpas en creditcard met pincode bij u heeft voor het betreffende land dat u bezoekt. Niet alle landen kennen contactdoos betalen.

A 30 Stoelreservering

 

Bij veel vliegmaatschappijen is het niet meer mogelijk om zonder betaling uw stoel van te voren te reserveren. Tegen betaling regelen via de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. De boekingscode, die u hiervoor nodig heeft, staat op uw boekingsbevestiging of is bij ons op te vragen. Indien u besluit om vooraf geen stoelen te reserveren is de kans aanwezig dat uw reisgezelschap niet naast of bij elkaar zit in het vliegtuig.

6 / 12
Klachtprocedure
1 Een klacht na het ontdekken van een missituatie meldt u direct , binnen 24  uur bij uw verblijf/lokatie/ dienstverlener. Dit, opdat er snel een oplossing komt. de tweede stap is om de situatie binnen 48 uur te melden bij de reisorganisator Martijn Eco Travel (telefoon 0636074810)

A 32 2. Wanneer u als reiziger het tekortschieten in de reisovereenkomst niet gelijk meldt ter plekke op uw verblijf/lokatie, kan bij melding achteraf uw eventuele recht op schadevergoeding (gedeeltelijk) komen te vervallen
Is er geen reisleider of vertegenwoordiger op uw lokatie of wordt de klacht volgens u niet correct opgelost? Bel dan direct vanaf uw vakantiebestemming het noodnummer van de reisorganisatie en stel samen een klachtenrapport. Nadat u terug bent, kunt u binnen 2 maanden of 4 weken (andere reisdienstverleners) via Martijn Eco Travel een klacht indienen bij de reisorganisatie/dienstverlener.

A 33 Schade en of verlies van bagage
Een luchtvaartmaatschappij en ook Martijn Eco Travel is niet aansprakelijk voor beschadigingen aan koffers of tassen, alleen als de luchtvaartmaatschappij deze schade heeft veroorzaakt door opzettelijke slordigheid. Is dit aantoonbaar, dan moet u gelijk bij aankomst aangifte doen bij de afhandeling ter plaatse, zodat er een P.I.R. (Property Irregularity Report) opgemaakt kan worden. Met het P.I.R. kunt u de schade of het verlies van uw bagage claimen bij uw reisverzekering.
Bent u niet tevreden over onze diensten? Een vriendelijk verzoek om contact met ons op te nemen. Wij waarderen het als u ons de ruimte biedt om het probleem voor u op te lossen.

A 34 Reisleiding op bestemming

U ontvangt bij aankomst informatie van de reisleiding ter plekke, wanneer u een reis heeft geboekt met reisleiding op bestemming.
De contactgegevens van de reisleiding zitten bij uw boekingsbevestiging en ticket.
De reisleiding heeft meestal vaste bezoekuren op uw lokatie en of accommodatie. De tijden hiervoor staan vermeld bij uw accomodatie. of worden bij uw accommodatie kenbaar gemaakt. Is er een noodgeval of klacht, dan neemt u eerst contact met de reisleiding de reisleiding kan niet altijd u begeleiden naar een ziekenhuis of naar de politie voor aangifte. Assistentie zal de reisleiding wel aanbieden zo goed als mogelijk.

A 35 Kamerindeling

Voordeelkamer
Een voordeelkamer is over het algemeen gelijk aan de standaardkamer. De ligging, inrichting en/of grootte kan echter afwijken. Ook kan het zijn dat een voordeelkamer geen balkon of terras heeft, of in een bijgebouw is gelegen.
Familiekamer
Een familiekamer kan per reisorganisatie of accommodatie anders zijn; de familiekamer kan bestaan uit 2 aparte kamers met één ingang, twee naast elkaar gelegen kamers met een tussendeur, een maisonnette, of één grote ruimte.

7 / 12

A 36 2-kamerappartement

Een 2-kamerappartement bestaat uit één woon/slaapkamer en één slaapkamer. Wanneer u 2 aparte slaapkamers wenst naast de woonkamer, dan kunt u een 3-kamerappartement boeken.

A 37 Accommodatie algemeen

In- en uitchecken
De geldende internationale regel is dat een kamer tussen 14:00 en 16:00 uur ter beschikking wordt gesteld. De uitchecktijd is tussen 10:00 en 12:00 uur.
Op deze dag en dit tijdstip vervalt ook het recht op eventuele verzorging qua eten en drinken. Meestal kunt u uw bagage achterlaten in een ruimte bij uw accommodatie ruimte aan waar u na het uitchecken uw bagage kunt achterlaten totdat u feitelijk vertrekt.

A 38 Airconditioning

Of er airconditioning in de accommodatie aanwezig is, vindt u terug bij de boeking. Het kan zijn dat het gebruik van de airconditioning onder voorwaarden valt. Lees deze goed.
Alles Inclusief (All In)
Een all in formule kan per accommodatie en bestemming en reisorganisatie verschillen. Heeft u persoonlijke wensen mbt deze invulling dan kunnen wij deze voor u analyseren bij de lokatie en dienstverleners.

A 39 Bouwwerkzaamheden

De reisorganisatie en Martijn Eco Travel hebben geen invloed op bouwwerkzaamheden, bijvoorbeeld in de nabije omgeving van uw accommodatie.

A 40 Clacificering Sterren

Een verblijf of bestemming is voorzien van een sterrenclacificering. Deze kan echter verschillen met de toeristische categorie van de accommodatie zoals deze door de betrokken autoriteiten van het land van bestemming is toegekend. Hierbij hanteren zij criteria op basis van lokale normen en waarden en faciliteiten.

A 41 Zwembaden

De wettelijke criteria voor zwembaden zijn bij veel zwembaden vastgelegd. De informatie is leesbaar met aanwijzingen. Volg deze aanwijzingen en laat uw minderjarigen of uw medereizigers die een beperking hebben niet onbegeleid het zwembad in.

Deze toezicht valt onder uw volledige vernantwoording

A 42 Vertrek

Vertrektijd terugreis
Check voordat u terug reist uiterlijk 24 uur van te voren of uw reistijd nog steeds klopt. Volg de stappen die u terugvindt in uw reisdocumenten. Heeft u een reisleider, volg de instructies van deze.

8 / 12

A 43 Vertrekbelasting

Luchthavenbelasting en toeslagen zijn over het algemeen in de reissom van uw vliegticket opgenomen. In sommige landen worden de vertrekbelastingen lokaal geheven. De vertrekbelasting dient u te voldoen in lokale valuta. Landen die vertrekbelasting heffen zijn: Indonesië, Thailand, Nieuw-Zeeland en een groot aantal andere landen in Azië, Midden- en Zuid-Amerika. De belasting wordt gebruikt voor het onderhoud, service en faciliteiten op de luchthavens. U kunt deze belastingen vinden op de website van de betreffende luchthavens. Check voor vertrek of u vertrekbelasting dient te betalen zodat u dit bedrag kunt reserveren voor uw terugreis

A 44 Rechten van vliegtuigpassagiers

Bent u geweigerd op een vlucht of is een vlucht geannuleerd. U heeft het recht op informatie en de EU vliegmaatschappijen dienen volgens EU wetgeving naar uw klacht te luisteren. Komt u er samen niet uit dan kunt u bij EU-claim een claim indienen.

Hoofdstuk B
Wandel en hikingtochten Martijn Eco Travel
Definities
B1.a Deelnemer: de natuurlijke persoon die zich op een door Martijn Eco Travel toegelaten wijze heeft ingeschreven voor deelname aan de activiteit.
b. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan de activiteit, inclusief de diensten binnen het hiervoor geldend pakket, o.a. vervoer en picknik en of dinner.
c. Martijn Eco Travel waarmee de Deelnemer een Overeenkomst is aangegaan.
1.2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke Overeenkomst.

B 2 Artikel 2: Deelname

2.1. Een Deelnemer onder de 16 jaar dient op dag waarop activiteit wordt gehouden onder begeleiding van een volwassene (minimaal 18 jaar) deel te nemen.
2.2. De Deelnemer mag aan de activiteit slechts deelnemen, indien hij het daartoe strekkende inschrijfformulier volledig en naar waarheid heeft ingevuld, indien het inschrijfgeld tijdig en volledig is voldaan op rekeningnummer NL61RABO0103053212 en indien de Deelnemer akkoord is gegaan met deze algemene voorwaarden.

2.3. Doorverkoop of overdracht van het startbewijs voor de activiteit is toegestaan.
2.4. Indien de Deelnemer verhinderd is aan de activiteit deel te nemen, wordt het betaalde inschrijfgeld onder strikte voorwaarden gerestitueerd.
2.5. Martijn Eco Travel behoudt zich ten allen tijde het recht voor wegens bijzondere omstandigheden, in geval van overmacht, de vermelde data en tijden van de activiteit te wijzigen, dan wel de activiteit geen doorgang te doen vinden. In deze gevallen kan de deelnemer geen aanspraak maken op vergoeding van eventuele daardoor gemaakte kosten en/of geleden schade.
2.6. Indien de activiteit niet verloopt overeenkomstig de verwachtingen van de deelnemer, is de deelnemer verplicht daarvan direct ter plaatse mededeling te doen aan de Martijn Eco Travel. Indien de klacht ter plaatse niet naar tevredenheid is opgelost kan de deelnemer dit, uiterlijk binnen 14 dagen na afloop van de activiteit, schriftelijk en gemotiveerd kenbaar maken aan de MartijnEco Travel

9 / 12

B 3 Artikel 3: Aansprakelijkheid

3.1. Deelname geschiedt voor eigen risico. De Organisator is niet aansprakelijk voor enige schade, hoe ook genaamd, die de deelnemer mocht lijden als gevolg van de deelname, tenzij deze schade het directe gevolg is van aan Martijn Eco Travel toe te rekenen opzet of grove schuld. Deze uitsluiting van aansprakelijkheid geldt ook voor ernstige schadesoorten zoals alle mogelijke schadesoorten ten gevolge van letsel of overlijden. Martijn Eco Travel is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder mede begrepen loonkosten en ziektekosten, gederfde winst, ongeacht de wijze waarop deze is ontstaan.

3.2. Indien ondanks het bepaalde in het eerste lid van dit artikel aansprakelijkheid van Martijn Eco Travel voor schade van de deelnemer aangenomen moet worden, blijft de verplichting van Martijn Eco Travel tot vergoeding van die schade beperkt tot ten hoogste het bedrag dat de verzekeraar van Martijn Eco Travel ter zake van die schade uitkeert, met dien verstande dat in het geval van ontbreken van dekking de aansprakelijkheid van Martijn Eco Travel is beperkt tot een bedrag van maximaal € 5.000,– (zegge: vijfduizend euro) per Overeenkomst.

3.3. De deelnemer dient afdoende verzekerd te zijn tegen het risico van schade die hij of een nabestaande mocht lijden ten gevolge van zijn overlijden, letsel of ziekte, veroorzaakt door zijn deelname aan de activiteit .
3.4. De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat deelname een goede gezondheid in zowel psychische als fysieke zin vereist, en verklaart dat hij aan deze eis voldoet en dat hij zich door training en anderszins voldoende heeft voorbereid op de activiteit. Martijn Eco Travel adviseert de deelnemer uitdrukkelijk en dringend zich in verband met de deelname aan de activiteit sportmedisch te laten keuren.

3.5. De deelnemer vrijwaart Martijn Eco Travel voor aansprakelijkheid voor schade die derden mochten lijden als gevolg van een aan een deelnemer toe te rekenen handelen of nalaten met betrekking tot de activiteit. De deelnemer dient afdoende verzekerd te zijn tegen het risico van aansprakelijkheid voor bedoelde schade.

3.6. Martijn Eco Travel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verloren kledingstukken of andere eigendommen van Deelnemers. Dat geldt ook voor zaken die achtergelaten zijn in door Martijn Eco Travel ter beschikking gestelde kleedaccommodatie (of kledinginname/ garderobe).

3.7. De voorafgaande bepalingen uit dit artikel 3 laten enige aansprakelijkheid op grond van dwingend recht onverlet.

B 4 Artikel 4: Portretrecht

De in het kader van een activiteit of de Overeenkomst eventueel door of namens Martijn Eco Travel gemaakte foto’s, films dan wel andere materialen of (elektronische) bestanden, zijn eigendom van Martijn Eco Travel, ongeacht of deze aan de deelnemer of aan derden ter beschikking zijn gesteld, tenzij anders is overeengekomen. Deelnemer verleent bij voorbaat toestemming aan Martijn Eco Travel voor openbaarmaking van tijdens of rond de activiteit gemaakte foto’s, video’s of ander beeldmateriaal, waarop de Deelnemer zichtbaar is voor communicatiedoeleinden van Martijn Eco Travel (inclusief commerciële uitingen).

10 / 12

B 5 Artikel 5: Persoonsgegevens en AVG

De door een deelnemer verstrekte persoonsgegevens worden door Martijn Eco Travel opgenomen in een bestand. Door deelname aan een activiteit verleent een deelnemer toestemming aan Martijn Eco Travel tot gebruik van de persoonsgegevens voor het verzenden van informatie aan de deelnemer, voor interne geanonimiseerde data-analyse en – mits hiervoor op het inschrijfformulier door de deelnemer uitdrukkelijk toestemming is gegeven – voor het verstrekken van de persoonsgegevens aan derden ten behoeve van het verzenden van informatie aan de deelnemer. Deelnemer verleent door het aangaan van de Overeenkomst toestemming aan Martijn Eco Travel tot openbaarmaking van zijn naam en wedstrijdresultaten, bijvoorbeeld door middel van publicatie in dagbladen en via internet.

B 6 Artikel 6: Reglement

6.1. De deelnemer dient de instructies op te volgen van Martijn Eco Travel, c.q. van personen die gelet op de door hen gedragen kleding of andere uiterlijke kenmerken, kennelijk tot de organisatie van Martijn Eco Travel behoren.
6.3. Martijn Eco Travel is gerechtigd een deelnemer uit het Evenement te halen indien deze zich niet houdt aan de instructies of zich onsportief of onbehoorlijk gedraagt of indien zulks op grond van medische overwegingen of in verband met een ordelijk verloop van de activiteit noodzakelijk wordt geacht.

6.4. In alle gevallen waarin het reglement niet voorziet beslist Martijn Eco Travel

B 7 Artikel 7: Geschillen

7.1. Op de Overeenkomst en alle rechtsbetrekkingen die tussen Martijn Eco Travel enerzijds en de deelnemer anderzijds mochten ontstaan, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
7.2. In geval van geschillen, voortvloeiend uit de Overeenkomst of uit daaruit voortvloeiende rechtsbetrekkingen, zullen partijen allereerst in overleg treden teneinde dit geschil langs minnelijke weg te beëindigen. Indien partijen daar niet in slagen, zal een geschil als hiervoor bedoeld exclusief worden beslecht door de bevoegde rechter van de vestigingsplaats van Martijn Eco Travel

B 8 Regels
Artikel 1
De activiteit wandel, step of fiets activiteit zonder wedstrijdelement.
Artikel 2
De deelnemer dient zich lopend voort te bewegen over het door Martijn Eco Travel uitgezette parcour(s).
Artikel 3
De Wegenverkeerswet en de daarop gebaseerde wetgeving, zoals het reglement verkeersregels en verkeerstekens, blijven tijdens de activiteit op het gehele parcours van kracht.

 

11 / 12

Artikel 4

De Deelnemer dient de instructies op te volgen van Martijn Eco Travel c.q. van personen die gelet op de door hen gedragen kleding of andere uiterlijke kenmerken, kennelijk tot de organisatie van Martijn Eco Travel behoren.

Artikel 5

Martijn Eco Travel is gerechtigd een deelnemer te diskwalificeren en/of uit de wandeltocht te halen indien deze zich niet houdt aan dit Reglement of zich onsportief of onbehoorlijk gedraagt of indien zulks op grond van medische overwegingen of in verband met een ordelijk verloop van het de activiteit noodzakelijk wordt geacht.

Artikel 6

Het meenemen van (huis)dieren en voorwerpen zoals kinderwagens, spandoeken, enzovoort is niet toegestaan.
Artikel 7
Van de deelnemer wordt verwacht dat zij geen schade toebrengt aan eigendommen van anderen en geen afval achterlaat; tevens is wildplassen verboden.

Artikel 8
Het is niet toegestaan tijdens de activiteit expliciet politieke, levensbeschouwelijke of religieuze denkbeelden uit te dragen of uitlatingen te doen die als aanstootgevend, kwetsend of beledigend ervaren kunnen worden, op welke wijze dan ook.

Artikel 9
De feitelijke toewijzing van starttijd aan een deelnemer geschiedt door Martijn Eco Travel.

Artikel 10
De Deelnemer dient op de door Martijn Eco Travel aangegeven tijdstip te eindigen  met de activiteit
Artikel 11
Martijn Eco Travel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verloren eigendommen van Deelnemers.
Artikel 12
Het volgen van de activiteit in auto’s, op motoren of (brom)fietsen is uitsluitend mogelijk wanneer men in het bezit is van een ontheffingsvignet van Martijn Eco Travel.
Artikel 13
In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist

Martijn Eco Travel. Op onze voorwaarden en bij geschillen is het Nederlandse recht van toepassing

× WhatsApp